Leasing er en fleksibel løsning både som firma og privat person

Hvis du skal have en ny bil snart, er det muligt, at du kan spare mange penge på at lease den frem for at købe den. Det er i hvert fald helt sikkert værd for dig at undersøge, lige meget om det er til din virksomhed eller til privat brug, at du har brug for bilen.

 

Når du leaser bilen, betaler du ikke lige så mange penge i afgift og behøver ikke at lægge hele bilens værdi, enten kontant eller som lån. Det er du nødt til, når du køber en bil. Som virksomhed er det rart, at du ikke har bundet for mange penge op i en bil. Det kan være med til at afbøde, at du får økonomiske problemer med din virksomhed senere hen. Når du ikke har brugt en masse penge på at anskaffe en bil, vil din virksomhed være bedre polstret rent økonomisk.

Hvornår kan det betale sig at lease en bil?

Både for privatleasing og for erhvervsleasing gælder, at det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvornår det kan betale sig for dig at lease frem for at købe. Det er nemlig ikke i alle tilfælde, at det kan det.

Først og fremmest er det vigtigt at se på, hvor gammel en bil du vil have. Hvis det er en helt ny bil, er 2 % af bilens afgift om måneden for at få danske plader på den. Er den 4-36 måneder gammel, altså stadig en ret ny bil, skal du betale 1 % af bilens afgifte, mens du kun skal betale 0,5 %, når bilen er ældre end 36 måneder. Generelt kan leasing derfor bedst betale sig for biler, der er mere end 36 måneder gamle.

 

Derudover er det også vigtigt at se på, hvor meget den bil, som du gerne vil have, koster. Er det en billig bil, er det nemlig ikke sikkert, at det kan betale sig for dig at lease den. En god tommelfingerregel er derfor, at hvis bilen koster mere end 250.000 kroner, kan det betale sig at lease den. Læs mere på leasingexperten.dk.

 

Leasing kan betale sig i hele landet

 

Du kan måske have nogle ideer om, at det bedst kan betale sig at lease, hvis man bor i København eller på Sjælland. Det behøver dog langt fra at være sådan. Det kan nemlig som regel betale sig for dig at lease, uanset hvor du bor, eller hvor din virksomhed har adresse.

 

Når du gerne vil privatlease eller erhvervslease en bil, er det vigtigt, at du fortæller firmaet, som du leaser af, hvad dine krav er. De kan som regel hjælpe dig med at få opfyldt dine krav. De har adgang til et stort marked, hvor det for eksempel er nemt at finde en bil, der kun har haft en ejer, og som ikke har kørt så mange kilometer. Det er derfor en god mulighed for dig for at finde frem til den helt rigtige bil.